A Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériája

vozik ztp  A tárlat részben hozzáférhető mozgáskorlátozott személyek számára.

Az egykori kétszintes polgári ház Rozsnyó történelmi főterének északi oldalán a házak sorába illeszkedik be. Magja a 15. század végén keletkezett. A 19. század második felében itt székelt a Rozsnyói Társalgási Egylet, a 20. század elején a Tatrabank működött benne. A II. világháború után az energetikai üzem adminisztratív épülete volt. A Rozsnyói Bányászati Múzeum 1984-ben kapta meg az épületet, amelyben 1989-ben létrehozta a képzőművészeti kiállítótermét. 2007-ben a Bányászati Múzeum Galériája nevet kapta.

A felújított földszinti és emeleti termekben rendszeresen váltakoznak a képzőművészeti, ill. más tematikus időszaki kiállítások. Nagy az érdeklődés az előadások, a különböző beszélgetések, az alkotóműhelyek és a múzeumpedagógiai foglalkozások iránt, melyek egyre több látogatót vonzanak a galériába.

 

Bányászok tere 25., 048 01 Rozsnyó

tel.: +421 58 732 30 41, +421 940 171 605

mail: info@banmuz.sk

 

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek

9:00 – 12:00   13:00 – 17:00

 

Belépődíj:

Felnőttek: 2 €

Diákok, tanulók, nyugdíjasok, egészségkárosultak, háborús veteránok, a Kňazovický-emlékérem viselői, a Jánsky-emlékérem gyémánt ill. arany fokozatának viselői* – 1 €

Családi belépő (2 felnőtt +2 gyerek): 5 €

A Szlovákiai Múzeumok Szövetsége tagmúzeumainak alkalmazottai – 0 €

Nyitvatartási órákon kívüli belépés csak előre bejelentett csoportok számára lehetséges /6+ fő/. Lefoglalni min. 3 nappal korábban szükséges.

* A kedvezményes belépődíjak igénybevételéhez szükséges a kedvezményre jogosító igazolvány felmutatása.

 

KÉPGALÉRIA

KSK logo PANTONE SVK horSme partner TI web fond na podporu umenia

 

LOGO

logo tg new

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok